TV Prima točí v Dunajovicích seriál Vinaři

Možná se vám v minulých dnech stalo, že jste chtěli projet Poštovní ulicí a poblíž známého barokního stavení jste byli na chvíli zastaveni osobou s vysílačkou, která vás teprve po pár minutách pustila dál. Určitě jste si přitom všimli, že tu stále pobíhá spousta lidí, že je tu mnoho televizní techniky i rekvizit. Jak dobře víte, Dolní Dunajovice se staly v květnu místem, kde se natáčí nový seriál TV Prima s názvem Vinaři. A právě tento dům se na čas stal seriálovým domovem vinaře Pavlíčka, kterého hraje Václav Postránecký, jeho pak dceru Tereza Kostková. Už včera jste si mohli v mediích přečíst, že hrdinkou příběhu je pracovně vytížená manažerka Kateřina, která i se svými dospívajícími dětmi přijíždí na Moravu do rodné vinařské vesnice oslavit otcovy kulaté narozeniny. Shodou okolností tady nakonec i s dětmi stráví celé prázdniny, postupně se sžijí s místním prostředím a zjišťují, že život se dá prožít i jinak – zábavněji, než byli z ruchu a spěchu velkoměsta zvyklí. Seriál se netočí jen v naší obci, ale třeba také v Pavlově nebo v Zaječí a měl by být nejen seriálem, ale zároveň i tak trochu propagací krás jižní Moravy.

Díky vstřícnosti štábu jsem měl možnost se na chvíli podívat přímo na plac a přihlížet tomu, jak seriál vzniká. Natáčely se právě scény na dvoře vinaře Václava Postráneckého, kde se v jednu chvíli sešly důležité osoby seriálové vesnice jako třeba starosta Zdeněk Junák, farář Pavel Liška, doktor Oldřich Navrátil nebo policista Pavel Nečas. Známých tváří se v seriálu objeví samozřejmě ještě mnohem víc, vždyť TV Prima slibuje seriál plný hvězd.

Za mé přítomnosti se na place pořád něco dělo, pokyn střídal pokyn. Zastavit dopravu. Kamera. Klapka. Akce. Pustit dopravu. Herci byli pořád v jednom kole, o štábu ani nemluvě. Jedině snad když se nad Dunajovicemi prohnaly mraky a slunce se zatáhlo, byl čas se na pět minut zastavit. A pak zase znovu. Zastavit dopravu. Kamera. Klapka. Akce. Pustit dopravu. A když se zrovna netočilo, tak se zkoušelo, co se bude točit za chvíli. Zkrátka, žádné leháro. Ostatně to mohou posoudit i mnozí z vás Dunajovčáků, kteří se už do natáčení seriálu zapojili jako komparz.

Jak práce herců a celého štábu dopadla si budeme muset počkat nejspíš do podzimu, kdy by měl být podle prvních zpráv seriál nasazen do vysílání. Filmaři budou každopádně v Dunajovicích a okolí točit ještě celé léto.

Na fotografie z natáčení se můžete podívat zde: https://on.fb.me/SjASo9

- Josef Šuba -